Képzési Központ Szakágazat

A Képzési Központ Szakágazat – az ATOMIX Kft. önálló szervezeti egységeként – 2006. szeptember 1-jével alakult.

Megalakításának célja, hogy Megbízói számára speciális és általános felnőttképzési igények kielégítése érdekében, valamint az oktatás-képzési tevékenységhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatást végezzen.

Fontos feladata az atomerőmű szakemberutánpótlás-biztosításának támogatása a szakmai elméleti-, és gyakorlati képzések során, másrészt széleskörű oktatásszervezési szolgáltatás nyújtása az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a területén munkát végző vállalkozások számára kiváló minőségben.

 

 

A szakágazat munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a szolgáltatásaikat igénybe vevők elvárásainak megfeleljenek.

Munkájuk során kapcsolatot tartanak külső intézményekkel, hatósági és egyéb állami szervekkel, többek között a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Hatósági Osztályával, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint az Országos Atomenergia Hivatal munkatársaival, akikkel a munkakapcsolat kitűnő.

Az MVM PA Zrt. Biztonsági-, Műszaki-, és Üzemviteli Igazgatóságok utánpótlás bázisának biztosítása érdekében 2006 októberétől – 2011. évet kivéve – folyamatosan vesznek fel betanulókat. A szakmai elméleti-, és gyakorlati képzés befejezése után a sikeres vizsgák letételét követően a jól teljesítők – a státusz adta lehetőségeket figyelembe véve – átkerülnek az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. állományába.

A Képzési Központ Szakágazat tevékenysége meglehetősen szerteágazó, munkatársai hosszú évek szervezői tapasztalatával rendelkeznek, precíz és lelkiismeretes munkájuk nagyban hozzájárul a szakágazat sikeres működéséhez.

 

 

Tevékenységeink elvégzéséhez – a törvényi előírásoknak mindenben megfelelve – az alábbi jogosultságokat szereztük meg:

 • A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „tűzvédelmi szakvizsgák oktatásszervezői regisztrációja” tárgyú kérelmet jóváhagyta, és a tűzvédelmi szakvizsga szervezési tevékenységet SZ018/1-2-3-4-5/17/2006. regisztrációs számon engedélyezte,
 • A 487/2015. (XII.30.) Korm. rendeletben foglaltak betartásával alap fokozatú sugárvédelmi képzés és továbbképzés végzésére vonatkozó engedélyt (OAH-SV-0716/2016.) adott ki az ATOMIX Kft. részére az Országos Atomenergia Hivatal.

 

Képzési területeink:

 • Az MVM PA Zrt. székhelyén történő önálló tartózkodáshoz szükséges „Belépőképzés” megszervezése, végrehajtása,
 • Az MVM PA Zrt. székhelyén történő önálló munkavégzéshez szükséges, rendeletekkel előírt biztonságtechnikai vizsgák (sugárvédelmi/MSSZ/KKÁT MSSZ, munka- és tűzvédelmi vizsgák), tűzvédelmi szakvizsgák és a hozzájuk kapcsolódó képzések szervezése, lebonyolítása és végrehajtása.

 

 

Szakképzéseink:

 • Tűzvédelmi szakvizsga – a hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők részére (HG),
 • Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők (AB),
 • Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő képzés a propán-bután gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását végzők, továbbá azon propán-bután gáz üzemű targoncák kezelői részére, akik a targonca üzemanyag palackjának (tartályának) cseréjét is végzik,
 • Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő képzés az üzemanyagtöltő állomások üzemviteli dolgozói részére,
 • Belépőképzés „A” modul,
 • Belépőképzés „B” modul,
 • Kézi hajtású daru- és emelőszerkezet kezelő, teherkötöző, daruirányító tanfolyam,
 • Alapfokozatú sugárvédelmi képzés és továbbképzés,
 • Teherlift kezelő tanfolyam és vizsga.

 

Az ügyfélszolgálati irodákban munkanapokon reggel 7:00 órától 15:20 óráig állunk rendelkezésre és az irodákban megtalálható kommunikációs eszközök (telefon, telefax, internet kapcsolat) is az érdeklődőkkel történő kapcsolattartást és a szükséges információk továbbítását szolgálják.

Az ügyfélszolgálat helyszíne: MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Oktatóközpont, 101, 110, 113-as irodák.